Haber

Bir Günde İki Tatil

Ramazan Bayramı, Müslümanların en kıymetli günlerinden biri olan Cuma gününe denk geldiği için bir günde iki bayram kutlanırdı.

Ramazan Bayramı münasebetiyle İznik Belediyesi Çay bahçesinde resmi bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayrama tüm Siyasi Partiler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları katılarak birlik ve beraberliklerini gösterdiler.

Onbinlerce Müslüman bayram namazını İznik Merkez ve mahalle camilerinde kıldı. Genç yaşlı safları doldurup mescitlerde yerlerini aldılar. Bayram namazının ardından dualar edildi. Bayram namazının ardından vatandaşlar ve cami cemaati birbirlerinin bayramlarını kutladılar. Minikler büyüklerin elini öperken, büyükler de küçüklerin gözlerinden öperek bayram sevincine ortak oldular. Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazının ardından gönüllerince bayramlarını kutlayan vatandaşlar, mezarlıkları ziyaret ederek dünyadan ahirete geçenler için dualar okudu.

Resmi Kutlama Gününün ilk günü saat 10.30’da İznik Belediyesi Belediye Çay Bahçesi’nde gerçekleştirildi. İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Jandarma Komutanı Çağlar Önderışık, Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Marmarabirlik İdare Meclisi Başkanı Hidamet Asa, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Siyasi parti temsilcileri , Gaziler Derneği, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, oda başkanları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “Başımızın tacı, Gazilerimizin değerli amcaları, Şehit aileleri, Kıymetli Kaymakamım, İznik yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, parti liderleri ve aziz hemşerilerim sizlersiniz. hepiniz hoşgeldiniz.Böyle güzel bir kalabalık ve bir aradalığı görmek çok sevindirici.Gerçekten sevindirici.Ne olursa olsun,seçim falan olacak.Allah beraberliğimizi bozmasın.Diyaloğumuz kapımızı hep açık bıraksın. İnşallah hepimiz İznik ve bu Vatan için çabalıyoruz.Bizim derdimiz Bayrağımız Vatanımız başka bir şey Bizim kendi siyasi çıkarlarımız kişisel çıkarlarımız değil.Bu yüzden her zaman temenni ederim ki birbirimize yaklaşımımız uygun niyet çerçevesinde.Rabbimin lütfuyla Ramazan ayını sona erdirdik.Oruçlarımızı tuttuk.Bugün bayram.Allah yaptığınız ve yapacağınız dualarınızı kabul etsin.Bundan sonra, Ailelerinizle sağlıklı ve keyifli nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle. Tekrardan bayramınız mübarek olsun. Hayırlı olsun” dedi.

İznik Kaymakamı Recai Karal yaptığı konuşmada, “Hepinizin bayramını kutluyorum. Yaklaşık 2 ay önce ülkemiz büyük bir afeti atlattı. Afetten etkilenenlerin olması adettendir. Allah’tan rahmet diliyorum.” Merhumlara rahmet, geride kalanlara acil şifalar, geride kalanlara sabırlar.Ülkemiz gerektiğinde birlik ve beraberlik içinde dimdik durdu.İznik’le de gurur duyuyorum.Örnek bir dayanışma ve dayanışma sergilediler.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bugün bayram . Tatili vesile kılarak, kırgın veya mesafeli olmamıza bakılmaksızın, kırgınlıklarınızı onlardan hiçbir şey beklemeden gidermenizi tavsiye ederim. Aynısını kendim için yapacağım. “Bu duygu ve düşüncelerle size diliyorum, ailelerin, çocuklarınızın ve yakınlarınızın bayramı kutlu olsun. Allah nice bayramları hep birlikte sağlıklı ve mutlu bir şekilde karşılamayı nasip etsin. Bayramınızı kutlarım” dedi.

Bayramın ardından protokol üyeleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İznik Devlet Hastanesi görevlileri ve yatan hastalar, Huzurevi sakinleri, İznik Muhtarlar Derneği ve İznik DSİ Tesislerindeki misafirlerimiz, depremzedelerin ailelerini ziyaret ederek bayramlaşmalarını gerçekleştirdi. tatilleri.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habergaziemir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu